השינוי הטכנולוגי נכנס בין כתלי בית הספר:
"אנחנו חיים במדינה שנמצאת במקום הראשון בעולם בחדירה של מחשבים ביתיים עם היי טק מפותח וסביבה יזמית מפותחת . עם זאת , מערכת החינוך בישראל עדיין אינה מתוקשבת" כך מובא בדברי גדעון סהר בכתבה המתפרסמת בhttp://www.marpad.co.il/index2.php?id=133&lang=HEB. לכן משרד החינוך הציב לעצמו מטרה לשכלל את דרכי ההוראה ולהנגיש את המידע לתלמידים. בין השינויים הטכנולוגיים שנראה במערכת בתקשוב מופיעים: ברקו מחשב ואינטרנט בכל כיתה שמחליפים את הלוח. המורה מעלה חומרי לימוד דרך הברקו על צג בכתה (ואם הוא מעוניין להגביל את החשיפה של התלמידים הוא יכול להוריד את האתר כ of line ). התלמידים לא רק שומעים את השיעור אלא צופים בו. בשיטה כזו ניתן בקלות לשלב מצגות, סרטונים ומידע ויזואלי שממחיש לתלמידים את המידע הנלמד. כמו כן משרד החינוך מעוניין לעודד את מפתחי חומרי ההוראה ומעודד כלכלית מורים שמעלים לרשת חומרי הוראה, יצרני ספרים שיעלו גרסה דיגיטלית של הספרים . השינוי יהיה גם אקולוגי יותר . לא יהיה צורך יותר בניירות שהולכים לאיבוד או מתכלים.
ההורים שותפים יותר:
לכל אחד מהצדדים יש אינטרס להצלחת תקשוב בבתי הספר. הקשר של המורים וההורים נהיה נח יותר. הורה יכול לראות הערות של מורה על התלמיד עוד בזמן העבודה ולהיערך בהתאם. תלמיד לא יכול להסתיר הערות ביומן כי ההערות מגיעות ישירות למורה. התלמידים מרגישים שהמורים מעודכנים ומבינים את הצורך שלהם בסביבה מתוקשבת.
תקשוב בבתי הספר הוא צעד ענק של הקדמה:
אני ממש שמח שמערכת החינוך שלנו בישראל צועדת כמו מערכת חינוך חכמה. בשנים האחרונות הייתה נסיגה לימודית משמעותית ותקשוב בבתי ספר יחזיר למערכת החינוך הישראלית את מעמדה הגבוה. לתלמידים קל יותר להתעניין בנעשה בכתה, וכמורים אנחנו יכולים להציג חומרי למידה שנהיו נגישים לנו יותר. אין צורך לצאת לכתת מחשבים כדי להציג לילדים סרטון. מהתקשוב בבתי הספר כולנו מרווחים: המורים, ההורים התלמידים והחברה כולה. עוד דוגמאות תוכלו למצוא בכתבה הבאה:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה