מטרת הבלוג

בלוג זה משמש כבלוג לימודי במסגרת הלימודים לתואר השני במסלול "תקשוב ולמידה", במרכז ללימודים אקדמיים אור יהודה .

יום שבת, 20 באוגוסט 2011

גלישה בטוחה באינטרנט- האמנם?


מהי גלישה בטוחה?

בני נוער נפגשים ויושבים יחד כל אחד עם הטלפון החכם שלו , כל אחד גולש באינטרנט כשמדי פעם הם משתפים זה את זה. וזהו עוד המקרה הטוב בו הם ממש יוצאים מהבית לאוויר, כי ברבים מן המקרים הם פשוט יושבים מול המסך ומבלים בבית את מרבית זמנם. בעבר, היית צריך להדריך את הילד כיצד לטפס על עץ בלי לנפול ולחזור לפני החשיכה. כיום, צריך להיות מעורב בעולם הוירטואלי שלו ולקוות שהוא לא יחסום את הגישה לפניך עם סיסמאות.

מהם הכללים לגלישה נכונה?
ישנם אתרים רבים המציעים הסברים כיצד לגלוש בצורה בטוחה. אחד מהם הוא האתר של עמל-נט
http://www.amalnet.k12.il/sites/informatic/nevona/index.htm  וישנם גם אתרים המלווים את ההסברים בצורה  גרפית  http://www.itpolicy.gov.il/topics/mazeget.htm.
חשוב מאוד שהילדים אכן ידעו את הכללים, להורים תהיה גישה חופשית לקריאת המיילים, ההתכתבויות ושיח פתוח עם הילדים.

לא להפקיר את הילדים!

האינטרנט צופן בחובו סכנות רבות. וכמו שלא ניתן לילד להסתובב לבד במקום הומה אדם אם אינו מסוגל לקרוא לעזרה, כך האחריות שלנו באינטרנט.

כמורה, אני נתקל בתופעה מדי יום:

ההורים בטוחים שטוב שהילד מתעניין בתחומי מידע שונים, הוא אינו מפריע ומעסיק את עצמו במשך שעות רבות. הסכנה דומה לילד על שפת הים. רב הילדים אחראים לעמוד על החוף וישנם ילדים שגם מתחת לאפו של המציל נכנסים עמוק לים נסחפים וטובעים. כמורה, אני משתדל ליצור שיח פתוח עם התלמידים במסגרת האפשרית. (למורה על פי חוק אסור להיות חבר של התלמידים בפייסבוק האישי שלו) אני משתדל להדגיש תמיד את חשיבות השיתוף ולהזכיר לתלמידים כי מדובר במרחב וירטואלי. עם כל העניין והמשיכה שגורם המחשב, מאחורי המסך עומדים אנשים. לעיתים אנשים טובים ולעיתים אנשים אלו רק מחפשים ברעתם. אני משתדל לעניין אותם באקטואליה כאשר מתפרסמות כתבות בנושא פגיעה בילדים דרך האינטרנט. סיפורו של אופיר רחום שנפגש עם בחורה פלסטינאית הוא דוגמה טובה לנושא, עם כי לצערי כמורה אני אומר, לא חסרות דוגמאות מדי יום של מנוולים הפוגעים בילדים בלי שנרגיש. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה