חברים בפייסבוק של התלמידים? לא עוד!
המורים של היום צריכים להיות מעורבים בכל חידושי הטכנולוגיה. מי שמחליט להיות טכנופוב ולהישאר מאחור עם תחום הלימוד שלו יוגדר כמורה זקן בעיני התלמידים גם אם הוא עוד לא סיים את העשור הרביעי לחייו. מורים רבים מבקשים חברות מהתלמידים ולהיפך. התלמידים מרגישים קרבה למורה והמורה יכול להשפיע על השתתפות התלמידים בכתה.
אבל בגלל פריצות הגבולות החליטו במשרד החינוך להגביל את ההתקשרויות האלו. ובכך עולה מכתבתה של תמר טרבלסי חדד http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4008228,00.html. אחת הדוגמאות שמביאה טרבלסי חדד שהובילה לשינוי היא כאשר הפיצו תמונה של מורה בבגד ים.
רוצה להיות חבר של התלמידים – הצב גבולות:
הדרישה של משרד החינוך היא הגיונית ובה בעת פותרת בעיות רבות. כאשר תלמיד רוצה להיות חבר של מורה , המורה יכול לאכוף את הגבול בטענת החוקיות, ולהישאר עדיין נחמד לתלמיד. זאת אומרת המורה לא חוסם את התלמיד בגלל מניע אישי או בגלל התנהגות בשיעור. בכתבה של טרבלסי חדד היא מצטטת מורים שמבצעים שימוש מושכל בפייסבוק לשמירה על קשר עם תלמידים. כשהגבולות ברורים שני הצדדים יכולים להפיק את המירב. יתרון נוסף, כאשר המורה יכול לדגום מחיי הילד מחוץ לכתלי הכיתה, ניתן להעריך את אופיו האמיתי.ילד שבכיתה נחשל בגלל לקות למידה או הפרעה בלתי פוסקת יכול להיות מסמר הכיתה בפייסבוק והמורה יגלה אליו חיבה וכך ייתחס אליו יפה יותר בבית הספר.
חשוב חשוב להיות בקשר בלתי פוסק עם התלמידים:
כמורה, אני רואה שכאשר מגלים מעורבות חברתית גם אחרי שעות הלימודים ומתחברים אל התלמידים דרך הפייסבוק הגישה של התלמידים משתנה והם רואים במורה דמות חיובית. התלמידים על פי רב נהנים מהקשר הלא פורמלי עם המורה, ואני ממש מקווה שמורים רבים ישכילו ללמוד את השיטה החדשה להתחבב על התלמידים. ההורים עובדים קשה ונמצאים שעות רבות מחוץ לבית, ולפעמים המורה הוא המבוגר היחיד שהתלמיד יכול לפנות אליו. הייתי רוצה שהתלמידים ירגישו שיש להם גב , ושיש להם כתובת לפנות אליה. דמות מוכרת, מורה שאוהב אותם ולא זר שמחפש את רעתם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה